• OMS: Confuzia, automulţumirea şi inconsecvenţa în combaterea Covid-19 fac ca pandemia să fie departe de a se încheia.
  • Tedros Ghebreyesus: Scăderea numărului de infectări și morți în primele luni ale anului arată că virusul poate fi oprit.

Confuzia și automulţumirea în combaterea COVID-19 fac ca pandemia să fie departe de a se încheia, deşi ea ar putea fi pusă sub control în câteva luni dacă s-ar lua măsurile sanitare adecvate, spune șeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, transmite Reuters.

„Pandemia COVID-19 este departe de a se încheia. Totuşi, avem multe motive de optimism. Scăderea numărului cazurilor şi al deceselor în primele două luni ale anului arată că virusul şi variantele sale pot fi oprite”, a adăugat directorul general al OMS, care a subliniat că transmiterea virusului este cauzată de „confuzia, automulţumirea şi inconsecvenţa în politicile sanitare publice”.

„Unii oameni par să creadă că dacă sunt relativ tineri nu se întâmplă nimic dacă iau Covid-19”, mai observă Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI

Transmiterea virusului a fost determinată de „confuzie, complezență și neconcordanță în măsurile de sănătate publică”, avertizează Maria Van Kerkhove.

„Suntem într-un moment critic al pandemiei, traiectoria acestei pandemii este în creștere pentru a șaptea săptămână la rând”, a spus Maria van Kerkhove, epidemiologul OMS.