Avertismentul unui cercetător elvețian: „Este foarte probabil să apară o nouă variantă de Covid. Ar putea fi chiar mai rău”

Medic care lucrează la laptop într-un salon de spital. Sursa Foto: HEPTA
  • Un cercetător elvețian susține că este foarte probabil să apară o nouă variantă de Covid-19.
  • Sai Reddy, cercetător: „Nu ne mai putem baza doar pe vaccinuri”
  • Sai Reddy, cercetător: „COVID-22 ar putea fi chiar mai rău decât ceea ce trăim acum”

Un cercetător elvețian de la institutul tehnologic federal ETH Zurich a avertizat cu privire la posibilitatea apariției unei noi „super variante” a coronavirusului care ar putea combina tulpinile existente, transmite Swissinfo.ch

Este foarte probabil să apară o nouă variantă și să nu ne mai putem baza doar pe vaccinuri”, spune cercetătorul, Sai Reddy.

Totodată, imunologul crede că o astfel de variantă ar ajunge cu siguranță în Elveția: „De aceea trebuie să ne pregătim pentru mai multe vaccinări în următorii câțiva ani, care vor fi continuu adaptate la noi variante”.

Cercetătorul susține că am putea vorbi despre o nouă fază a pandemiei dacă variantele de coronavirus din Africa de Sud și din Brazilia devine mai contagioase.

„Dacă Beta sau Gamma devin mai contagioase sau dacă Delta dezvoltă mutații, atunci am putea vorbi despre o nouă fază a pandemiei. Aceasta ar deveni marea problemă a anului viitor. COVID-22 ar putea fi chiar mai rău decât ceea ce trăim acum”, a mai spus imunologul.