• Medicul Ion Alexie, infecţionist la un spital din Las Vegas, îți spune că la iarnă riscăm o triplă infectare
  • Dr. Ion Alexie: Putem face în acelaşi timp gripă, Covid-19, iar apoi să avem şi pneumonii bacteriene
  • Dr. Ion Alexie: Oamenii de peste 65 de ani şi cei cu boli cronice trebuie vaccinaţi pentru pneumococ 

Dr. Ion Alexie, medic infecţonist care lucrează la un spital din Las Vegas, ne-a explicat în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”  despre triplul pericol la care putem fi expuşi în această iarnă.

Ion Alexie, medic infecţionist în Las Vegas: La iarnă vom avea ceea ce eu numesc „triple jeopardy”, (pericol triplu), adică avem şanse să ne infectăm în acelaşi timp cu influenza, care este gripa, cu Covid 19, şi toată lumea ştie că după aceste infecţii virale pacienţii fac pneumonii bacteriene cu pneumococ, şi de multe ori cu stafilococ.

Totodată, doctorul spune că cea mai bună cale pentru a ne ţine departe de problemele de sănătate este vaccinarea anti – gripală şi anti -pneumococică.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Medicul Ion Alexie speră ca în curând să fie inventaţi anticorpii monoclonali. Aceştia sunt forme identice create în laborator ale anumitor tipuri de anticorpi. În lipsa unui vaccin, imunoterapia ar putea fi salvarea în viitor. Deja o echipă de cercetători olandezi a descoperit un anticorp monoclonal capabil să neutralizeze în laborator noul coronavirus, însă încă mai este nevoie de studii în acest sens. 

Sursa foto: Profimedia