Avertismentului directorului Pfizer: Este probabil să apară o variantă de coronavirus rezistentă la vaccin

„Zi mare pentru imunitate“. Ce spunea CEO-ul Pfizer pe 9 noiembrie, când veneau primele rezultate ale testării vaccinului
  • Albert Bourla a declarat pentru Fox News că este „probabil” să apară în cele din urmă o variantă de coronavirus rezistentă la vaccin.
  • Acesta a adăugat că Pfizer ar putea produce noi versiuni ale vaccinului său pentru a combate o astfel de variantă.
  • Şansa ca o astfel de variantă să apară scade odată cu creşterea ratei de vaccinare.

Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a declarat pentru Fox News că este „probabil” să apară în cele din urmă o variantă de coronavirus rezistentă la vaccin.

„De fiecare dată când apare o variantă în lume, oamenii de ştiinţă o cercetează pentru a vedea dacă această variantă poate evita protecţia oferită de vaccinul nostru. Nu am identificat încă una, dar credem că este probabil să apară„, a spus Bourla.

Acesta a adăugat că Pfizer ar putea produce noi versiuni ale vaccinului său pentru a combate o astfel de variantă în termen de trei luni de la descoperirea sa.

„Am construit un proces care, în termen de 95 de zile din ziua în care identificăm o variantă ca fiind o variantă de îngrijorare, vom putea avea un vaccin împotriva acesteia”, a spus Bourla.

Experţii avertizează că rate mai mari de circulaţie şi transmitere a virusului creează „mai multe oportunităţi pentru apariţia de noi mutaţii”.

Şansa ca o astfel de variantă să apară scade odată cu creşterea ratei de vaccinare.