• Alimentația are unul dintre cele mai importante roluri în asigurarea imunității organismului.
  • Atât bacteriile bune, cât și vitaminele și mineralele, îți întăresc imunitatea.
  • Lactatele conțin, în mod natural, și alte substanțe care îți pot întări imunitatea sau îți pot asigura o stare de bine.

Știi și tu că, de multe ori, în fața bolilor depinde și cum se apără organismul, dacă este pregătit de luptă. Iar alimentația are unul dintre cele mai importante roluri în asigurarea imunității organismului.

Vitaminele și mineralele nu sunt singurele care îți întăresc imunitatea. Te ajută și bacteriile. Bacteriile bune, cum ar fi cele din iaurt.

Mihaela Bilic, medic nutriționist: „În momentul în care noi consumăm produse lactate ele sunt în mod normal, natural, produse probiotice, acești agenți activi ne întregesc flora noastră microbiană benefică.“

Nu doar probioticele din iaurt sunt benefice sănătății. Lactatele conțin, în mod natural, și alte substanțe care îți pot întări imunitatea sau îți pot asigura o stare de bine. Iar cele pe care producătorii le numesc funcționale sunt îmbogățite cu substanțe care te ajută să lupți cu bolilele și cu efectele lor.

Lactoferina, de exemplu, este un compus care contribuie la un aport de fier suficient corpului pentru a răspunde virusurilor care îl atacă.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Mihaela Bilic: „Fierul, acest organism mineral de care au nevoie organismele patogene ca să se multiplice, este legat de lactoferină. Ce se întâmplă în prezența ei? Niciun fel de virus, bacterie, agent microbian nu se mai poate multiplica, ea previne infecția și boala. În prezența lactoferinei, bacteriile vor muri.“

Conceputul de alimente funcționale, care pot preveni bolile, a apărut în Japonia acum 40 de ani. Potrivit Ministerului Sănătății, în Uniunea Europeană nu există definită această categorie de alimente. Există alimente fortificate, cu adaos de diferite substanțe și suplimente alimentare.