Banii necesari pentru salvarea copiilor de la Marie Curie n-au ajuns în conturi, deși Nelu Tătaru a spus că sumele au fost deblocate

  • Cei 800.000 lei necesari pentru bebeluşii cu afecţiuni grave nu au ajuns încă în contul Spitalului Marie Curie din Capitală
  • Ministrul Sănătăţii a declarat la Iaşi că sumele au ajuns la spital
  • Medicul Cârstoveanu spune că banii nu sunt în cont, că probabil vor ajunge luni pentru că  mai sunt hârtii de pus la punct
  • Aleph News a publicat recent, în exclusivitate, un material legat de faptul secţia a rămas fără fonduri de mai bine de o lună 

La Spitalul Marie Curie nu au ajuns încă banii promiși. Ar putea intra în coturi abia luni. Dar până atunci trebuie cumpărate zilnic medicamentele și consumabilele care îi ţin pe cei mici în viaţă.

Claudia e una dintre mămicile care are copilul internat la ATI la Marie Curie. Spune că băieţelul ei a avut o şansă mare să fie operat aici.

„Această secţie împreună cu domnul dr. Cârstoveanu înseamnă viaţa copilului meu, adică totul. Fără ei bebeluşul meu nu ar fi putut supravieţui. Pot să spun că micuţul Eduard a fost printre cei norocoşi pentru că  el a venit pe lune cu o săptămână mai devreme şi s-a făcut pentru el aici un loc”, a declarat mama bebelușului operat.

Din păcate, alţi bebeluşi nu apucă să ajungă aici. Nu sunt locuri pentru toţi. Şi, de parcă asta nu e destul de grav, munca medicilor este împiedicată de lucruri legate de departamentul economic, financiar, trezorerie… Într-un cuvânt: birocrație.

„Au şi ajuns banii la Marie Curie, în acest an 1.300.000 de lei plus 800.000 de lei, rămâne ca la nivelul terapiei intensive aceşti bani să fie folosiţi cum trebuie”, a spus Nelu Tătaru.

„Cu trezoreria cred că durează câteva zile, este posibil să-i vedem luni, oricum astăzi am avut nevoie de oxid nitric, şi alte lucruri complicate. Urgenţa nu aşteaptă, cazul vine exact când nu te aştepţi, ştii?”, a declarat Dr. Cătălin Cârstoveanu, şeful secţiei de ATI neonatologie Sp. Marie Curie.

Medicul Cârstoveanu are o aplicație care îi spune care este numărul de locuri disponbil și pacienții în așteptare.
VO2Iar acum sunt 22 de bebeluşi în aşteptare, 32 de bebeluşi internaţi, 5 internaţi peste capacitatea secţiei.