• Bolile cardiovasculare (CVD) reprezintă una dintre principalele cauze de deces în lume.
  • Potrivit NHS, bolile cardiovasculare afectează aproximativ șapte milioane de persoane doar din Regatul Unit.
  • Interesant este însă că pot exista și alte semne de avertizare – inclusiv aspectul părului unui bărbat.

Bolile cardiovasculare (CVD) reprezintă una dintre principalele cauze de deces în lume. Potrivit NHS, bolile cardiovasculare afectează aproximativ șapte milioane de persoane doar din Regatul Unit. Nivelurile crescute de stres și afecțiunile medicale, cum ar fi diabetul și tensiunea arterială ridicată, sunt toate semne de avertizare comune referitoare la riscul unei persoane de a suferi de boli cardiovasculare.

Interesant este însă că pot exista și alte semne de avertizare – inclusiv aspectul părului unui bărbat. Conform cercetărilor anterioare, pierderea părului poate însemna pierderea circulației, existând o corelație ridicată între chelia din partea superioară a capului din spate și bolile cardiovasculare. Experții în sănătate avertizează că pentru bărbații care au antecedente atât pentru boli cardiovasculare, cât și pentru căderea timpurie a părului, se recomandă cu tărie prudență.

Potrivit unui studiu anterior realizat la Universitatea din Tokyo, aspectl părului unui bărbat poate fi un indicator al riscului de boli de inimă. Cercetarea a implicat o analiză integrată a mai multor sondaje cu aproximativ 37.000 de participanți. Aceasta a constatat că bărbații care suferă de chelie masculină severă aveau un risc cu 32% mai mare de boli coronariene în comparație cu ceilalți.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM

Risc de alopecie

S-a constatat, de asemenea, că bărbații care suferă de alopecie androgenetică au un risc crescut de boli coronariene, cu o creștere de 48% pentru cele mai severe cazuri de chelie. Cei care prezentau o retragere a firelor de păr de pe frunte împreună cu alopecia aveau un risc cu 69% mai mare de boli coronariene.

Chen Hsin Hung, specialist în medicină tradițională chineză la Clinica de medicină chineză Joyful HAN din Taiwan, consideră că motivele pentru care riscul crescut de boli coronariene la persoanele fără păr ar putea fi legat de rezistența la insulină, diabet, inflamație cronică sau sensibilitatea hormonilor masculini.

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru un răspuns mai concludent. Prof. Marco Roffi, șeful Unității de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Universitar din Geneva, a declarat: Evaluarea factorilor de risc este esențială în prevenirea și gestionarea bolilor cardiovasculare. Factorii de risc clasici, cum ar fi diabetul, antecedentele familiale de boală coronariană, fumatul, sedentarismul, nivelul ridicat al colesterolului și hipertensiunea arterială, sunt responsabili pentru marea majoritate a bolilor cardiovasculare. Rămâne de stabilit dacă potențiali noi factori de risc, precum cei descriși, pot îmbunătăți evaluarea riscului cardiovascular.”

Alți factori de risc mai puțin cunoscuți pentru bolile de inimă

Potențialele semnale de alarmă atunci când vine vorba de un risc crescut de boli de inimă includ: disfuncții sexuale, apnee în timpul somnului, consumul ridicat din recipiente din plastic dur pentru alimente și băuturi, stresul conjugal.

Cum să stimulezi regenerarea părului

Când vine vorba de alimentația unei persoane pentru a ajuta la reducerea căderii părului, Chen sfătuiește să se reducă numărul de dulciuri, sucuri și alcool. El sugerează, de asemenea, să se adauge mai multe legume închise la culoare și proteine, despre care se spune că ajută la promovarea creșterii foliculilor de păr.

Alte obiceiuri legate de stilul de viață includ dormitul suficient, renunțarea la fumat și reducerea cantității de stres din viața ta prin practicarea mai multor tehnici de conștientizare și prin practicarea de suficiente exerciții fizice.