Ştii glumele care se fac pe seama bărbaţilor că leşină sau că se înverzesc la faţă dacă văd o seringă? Sau că ar muri dacă ar simţi prin ce dureri trece o femeie la naştere? Gluma nu e gluma, e purul adevar. Barbatii simt durerea mai tare decât femeile.

Ana Măiţă: Dacă toate celelalte dureri prevestesc ceva rău, asta este o durere care merită tot efortul. Este ca un maraton, adică trebuie să te pregăteşti ca pentru un maraton, da, o să te ardă muşchii la un moment dat.

Ionuţ, soţul Anei: Cred că toţi tăticii şi-au pus întrebarea asta, cum ar fi fost să nască în locul soţiei. Bună întrebare, probabil că nu am avea încotro şi ar trebui să livrăm noi bebeluşul dacă…

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Prof. Univ. Dr. Corin Badiu, medic primar endocrinologie: Acest efect de atenuare a percepţiei dureroase date de estrogen nu există, testosteronul nu are acelaşi efect de atenuare a percepţiei dureroase. Dacă cineva face pentru prima dată în viaţă o procedură e firesc să fie mai neliniştit, cu cât e mai neliniştit, cu atât ansamblul hormonilor de stres creşte, şi asta poate să ducă la o percepţie exagerată a durerii, sunt unii care se sperie înainte ca acul să intre în venă.

Dr. Radu Ciornei, doctor în imunologie şi genetică moleculară: S-ar putea ca bărbaţii să trebuiască să primească doze în plus de vaccin, datorită faptului că celulele T cu memorie în cazul femeilor sunt mai eficiente, ele vor putea primi două doze de vaccin, în schimb bărbaţii să primească 3 doze.