Bărbații simt durerea mai puternic decât femeile. Explicațiile specialiștilor

Ştii glumele care se fac pe seama bărbaţilor că leşină sau că se înverzesc la faţă dacă văd o seringă? Sau că ar muri dacă ar simţi prin ce dureri trece o femeie la naştere? Gluma nu e gluma, e purul adevar. Barbatii simt durerea mai tare decât femeile.

Ana Măiţă: Dacă toate celelalte dureri prevestesc ceva rău, asta este o durere care merită tot efortul. Este ca un maraton, adică trebuie să te pregăteşti ca pentru un maraton, da, o să te ardă muşchii la un moment dat.

Ionuţ, soţul Anei: Cred că toţi tăticii şi-au pus întrebarea asta, cum ar fi fost să nască în locul soţiei. Bună întrebare, probabil că nu am avea încotro şi ar trebui să livrăm noi bebeluşul dacă…

Prof. Univ. Dr. Corin Badiu, medic primar endocrinologie: Acest efect de atenuare a percepţiei dureroase date de estrogen nu există, testosteronul nu are acelaşi efect de atenuare a percepţiei dureroase. Dacă cineva face pentru prima dată în viaţă o procedură e firesc să fie mai neliniştit, cu cât e mai neliniştit, cu atât ansamblul hormonilor de stres creşte, şi asta poate să ducă la o percepţie exagerată a durerii, sunt unii care se sperie înainte ca acul să intre în venă.

Dr. Radu Ciornei, doctor în imunologie şi genetică moleculară: S-ar putea ca bărbaţii să trebuiască să primească doze în plus de vaccin, datorită faptului că celulele T cu memorie în cazul femeilor sunt mai eficiente, ele vor putea primi două doze de vaccin, în schimb bărbaţii să primească 3 doze.