- „Bateriile zombie” au provocat sute de incendii la centrele de gestionare a deșeurilor și de reciclare, punând în pericol sănătatea lucrătorilor
- Bateriile se găsesc în produse obișnuite, cum ar fi laptopuri, tablete, telefoane mobile, jucării controlate radio, dispozitive Bluetooth, aparate de ras, periuțe de dinți electrice, instrumente electrice, scutere și chiar țigări electronice.
- Dacă nu sunt reciclate corespunzător și ajung în deșeurile menajere, bateriile moarte pot provoca incidente periculoase, de unde și porecla „zombie”.
„Bateriile zombie” provoacă accidente mortale – odată colectate, acestea sunt susceptibile de a fi zdrobite sau găurite, iar unele tipuri de baterii în special, cum ar fi litiu-ion (Li-ion) și hidrură de nichel-metal (NiMH), se pot aprinde sau pot chiar exploda atunci când sunt deteriorate, relatează news.sky.com.
Advertisment
Experts warn ‘zombie batteries’ are causing hundreds of fires, like this one 👇, at waste and recycling centres.
More on this story here: https://t.co/3S7eUE3ike pic.twitter.com/AYi76e7XYB— SkyNews (@SkyNews) October 26, 2020
Acest lucru poate provoca aprinderea altor materiale, cum ar fi hârtia, ceea ce poate duce la incidente grave care pot pune viața în pericol, a declarat ESA.
În sondajul său anual, ESA a constatat incendii despre care se știe sau se crede că au fost declanșate de bateriile litiu-ion, în special, crescând la mai mult de o treime (38%) din toate incendiile – sau aproximativ 250 de flăcări până în martie 2020. Ar putea fi totuși mai mult, deoarece în multe cazuri nu se stabilește niciodată cauza precisă a unui incendiu.
Recomandări
Partenerii noștri