• „Bateriile zombie” au provocat sute de incendii la centrele de gestionare a deșeurilor și de reciclare, punând în pericol sănătatea lucrătorilor
  • Bateriile se găsesc în produse obișnuite, cum ar fi laptopuri, tablete, telefoane mobile, jucării controlate radio, dispozitive Bluetooth, aparate de ras, periuțe de dinți electrice, instrumente electrice, scutere și chiar țigări electronice.
  • Dacă nu sunt reciclate corespunzător și ajung în deșeurile menajere, bateriile moarte pot provoca incidente periculoase, de unde și porecla „zombie”.

„Bateriile zombie” provoacă accidente mortale – odată colectate, acestea sunt susceptibile de a fi zdrobite sau găurite, iar unele tipuri de baterii în special, cum ar fi litiu-ion (Li-ion) și hidrură de nichel-metal (NiMH), se pot aprinde sau pot chiar exploda atunci când sunt deteriorate, relatează news.sky.com.

Acest lucru poate provoca aprinderea altor materiale, cum ar fi hârtia, ceea ce poate duce la incidente grave care pot pune viața în pericol, a declarat ESA.

În sondajul său anual, ESA a constatat incendii despre care se știe sau se crede că au fost declanșate de bateriile litiu-ion, în special, crescând la mai mult de o treime (38%) din toate incendiile – sau aproximativ 250 de flăcări până în martie 2020. Ar putea fi totuși mai mult, deoarece în multe cazuri nu se stabilește niciodată cauza precisă a unui incendiu.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI