• Listele cu persoanele care trebuie să se vaccineze nu este completă
  • Până acum, 3.000 de doze au plecat către cadrele medicale
  • Fost medic stomatolog: „M-aş bucura ca lucrul ăsta să se întâmple cât mai curând

România a primit o primă tranșă simbolică de zece mii de doze de vaccin anti-COVID. Din ele, 4.500 erau pregătite pentru personalul sanitar din prima linie.

Dar doar 3.000 au și plecat în primă fază spre medici. Numai că marți au mai venit peste 140.000 de doze, iar listele cu persoanele care trebuie vaccinate nu sunt încă definitive.

Eugen Magla a purtat halatul alb peste 40 ani. E din Craiova, fost medic stomatolog. Acum e pensionar, are 78 de ani și spune că s-ar vaccina și mâine, dacă ar putea.

Eugen Magla, medic stomatolog: „Cât se poate de repede. M-aş bucura ca lucrul ăsta să se întâmple cât mai curând. Aş merge. Chiar la distanţe mai mari, dacă e posibil, ca să pot să realizez această protecţie împotriva coronavirusului.”

De la începutul pandemiei, doctorul Magla s-a ferit cât de mult a putut de virus. Știe că face parte din categoriile vulnerabile. Dar dacă s-ar vaccina ar fi mai liniștit și viața lui ar reveni la normal.

Eugen Magla, medic stomatolog: „N-aş mai avea această apăsare că pot să fac oricând boala. Aş putea să socializez mai bine, să ies în lume, să ies la un restaurant, la un spectacol şi la un meci de fotbal.”

La 78 de ani, medicul Magla le amintește colegilor mai tineri, care ar fi putut să se vaccineze dar s-au răzgândit, că aceasta e cea mai sigură și rapidă cale să revenim la normal.

Eugen Magla, medic stomatolog: „Vaccinul sigur că îţi asigură o protecţie, chiar dacă cineva din familie este infectat cu coronavirus, dacă tu eşti vaccinat, şansele de a face boala sunt foarte mici, sau există posibilitatea să faci o formă foarte uşoară, trecătoare.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE