• Apa din organismul tău nu trebuie să vină doar din cei doi litri consumați pe zi.
  • Fructele și legumele proaspete, precum și diverse băuturi, sunt surse viabile de hidratare.
  • Credința populară conform căreia toți trebuie să bem doi litri de apă pe zi pentru a fi cu adevărat hidratați persistă, deși a fost demitizată de multe ori.

Odată cu o vară cu temperaturi record, hidratarea este mai importantă ca niciodată. Dacă nu consumați suficiente lichide într-o zi călduroasă este posibil să suferiți un accident vascular cerebral din cauza căldurii, scrie The New York Times.

Consumul de lichide este foarte important, dar hidratarea poate merge dincolo de simplul consum de apă. Credința populară conform căreia toți trebuie să bem doi litri de apă pe zi pentru a fi cu adevărat hidratați persistă, deși a fost demitizată de multe ori.

Nu există cu adevărat niciun fel de date în spatele acestui sfat„, a declarat Dr. Dan Negoianu, nefrolog la Universitatea din Pennsylvania. De exemplu, doar pentru că urina ta este închisă la culoare, asta nu dovedește că ești deshidratat” .

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Deshidratarea poate fi cauzată de căldura extremă

A fi hidratat înseamnă pur și simplu să consumi suficiente lichide până la punctul în care nu îți este sete, afirmă specialiștii. Iar cantitatea variază pentru fiecare persoană. Există o mulțime de lucruri, în afară de apa simplă, care te vor menține hidratat, spun experții. Credem că trebuie să bem multă apă tot timpul pentru că auzim asta tot timpul” , a declarat Tamara Hew-Butler, cercetător în medicina sportivă la Wayne State University, specializată în echilibrul fluidelor.

Orice aliment sau băutură care are conținut de lichid va fi hidratant, a spus ea. Corpului tău nu-i pasă de unde provine hidratarea, are nevoie doar de lichid.” Fructele și legumele proaspete sunt surse ideale deoarece nu numai că tind să aibă un conținut ridicat de apă, dar au și fibre, care oferă alte beneficii.

Pepenii, cum ar fi pepenele roșu, pepenele galben sunt deosebit de suculenți. Căpșunile, portocalele, strugurii, castraveții și țelina sunt, de asemenea, pline de apă.

Băuturile de tot felul pot fi hidratante. Sucul, laptele, ceaiul și cafeaua conțin fiecare lichide pe care corpul le poate folosi. În toiul verii, bineînțeles, înghețata și sorbetul sunt la îndemână pentru consumul de lichide.

Nu vă temeți de alimentele sărate

Probabil că ați auzit că alimentele sărate va produc sete, dar acest lucru nu este adevărat, admit cercetătorii.

Organismul nostru caută în mod constant să mențină un echilibru între sare și apă, lucru pe care îl face cu ajutorul unui număr de hormoni. Atunci când consumăm o mulțime de alimente sărate deodată, creierul nostru va secreta ADH, care, la rândul său, le spune rinichilor noștri să rețină apa.

Consumul prea multor alimente sărate este o problemă doar dacă ignorați și semnalele de sete, spun specialiștii.