• 60% dintre oamenii care au avut Covid-19 cu tulpina clasică se pot reinfecta.
  • Beatrice Mahler: Din păcate încă nu avem suficiente date științifice. Ne lipsesc date despre formele de boală, de răspunsul pacientului la tratament.
  • Beatrice Mahler: Secția Covid de la Marius Nasta este plină, iar de două nopți trebuie să suplimentăm numărul de paturi.

După tulpinile britanică și sud-africană avem confirmarea că a ajuns în România și cea braziliană. Au fost secvențiate analizele de la două persoane din București, iar la ambele s-a confirmat prezența virusului cu acele particularități.

60% dintre oamenii care au Covid-19 cu tulpina clasică se pot reinfecta

Beatrice Mahler, directorul Institutului Marius Nasta: „Da, acest lucru ar trebuie să ne îngrijoreze. Din păcate încă nu avem suficiente date științifice. Din punct de vedere al modului în care trebuie să ne protejăm, protecția este identică pentru oricare tulpină. Fiecare trebuie să poarte mască pentru a se proteja pe sine și într-adevăr dacă existe o expunere într-o zonă în care riscul de contaminare este mare și noi nu avem la dispoziție câte o mască textilă sau o mască chirurgicală, este bine să completăm cele două măști. Secția Covid de la Marius Nasta este plină, iar de două nopți trebuie să suplimentăm numărul de paturi pentru a face față. Cu siguranță imunizarea va avea un impact pozitiv, nu știu cât de mare va fi acesta pentru că suntem deja în curba aceasta de creștere a numărului de infectări și e nevoie de timp ca imunitatea noastră să răspundă. Măcar la sfârșitul anului să ne gândim la o viață normală.”

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA