• Beatrice Mahler spune că numărul de cazuri de infectare cu Covid este tot mai mare.
  • Managerul Institutului Marius Nasta din Capitală a acuzat și problema deficitului de personal.
  • Mahler: Primim telefoane, sunt cel puţin 4-5 familii pe zi care solicită ajutorul, familii cu mai mulţi membri bolnavi.

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, susține că numărul de cazuri de infectare cu Covid este tot mai mare și există două situații: cea în care ajung în spital cazuri tot mai grave, dar și cea în care pacienții fie se testează cu teste rapide și refuză să declare boala, fie au simptome și nu vor să se testeze.

Pe de o parte, numărul de cazuri care sunt în spital este mare şi sunt cazuri mult mai grave, cu o evoluţie rapid spre deteriorare. Pe de altă pare, sunt foarte mulţi pacienţi şi nu vorbim de un membru al familiei, ci familii întregi. Primim telefoane, sunt cel puţin 4-5 familii pe zi care solicită ajutorul, familii cu mai mulţi membri bolnavi. Sigur, intensitatea bolii variază în cadrul aceleiaşi familii”, a declarat managerul de la Marius Nasta, potrivit Digi24.

Managerul de la „Marius Nasta” a relatat că numeroase persoane i-au spus că au colegi de serviciu care s-au testat cu teste rapide, doar că nu vor să declare boala sau că cei care au simptome nu vor să se testeze.

Recomandări

CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD
PLÂNGERI ÎMPOTRIVA BOEING
CÂT TE COSTĂ UN EV?
CE FILM VEZI AZI? BOX-OFFICE ÎȚI DĂ IDEI
ZELENSKI MERGE LA SUMMIT-UL C.E.
CUM SE SCHIMBĂ CONSUMUL DE NEWS?

Aceste situații amplifică gravitatea situaţiei pe care o trăim. Sunt convinsă că, fără să facem testarea rapidă şi rapid, nu vom reuşi să stabilizăm această creştere a numărului de cazuri”, a adăugat Mahler.

Mahler: „Este o presiune extrem de mare legată de pacienţii care au nevoie de asistenţă medicală”

De asemenea, Mahler a acuzat și problema deficitului de personal, motiv pentru care personalul unităților medicale ajunge să aloce tot mai puțin timp pentru îngrijirea fiecărui bolnav în parte.

Este o presiune extrem de mare legată de pacienţii care au nevoie de asistenţă medicală, legat de cazurile care ajuns cu necesar crescut de oxigen, pacienţi pentru care trebuie în fiecare noapte să suplimentăm numărul de paturi. Noaptea trecută am avut zece paturi suplimentate, dar poate că asta nu e atât de neobişnuit pentru că am mai trăit în noiembrie. Ce e diferit în acest moment este că pe această secţie COVID, unde avem un normativ de personal al unei secţii obişnuite, avem 10 pacienţi care ar putea în orice moment să ocupe un loc în Terapie Intensivă, unde asistăm pacienţii cu ajutorul medicilor de la Terapie Intensivă, vorbim de proceduri de ventilaţie non-invazivă, e adevărat, nu sunt pacienţi intubaţi, dar sunt pacienţi gravi, pacienţi critici şi atrag atenţia că această îngrijire noi trebuie să o facem cu un personal deficitar şi atunci nu ne mirăm de nemulţumirea care apare ca urmare a timpului scurt pe care personalul poate să îl aloce unui pacient”, a mai spus Mahler, potrivit sursei citate.