• O femeie din Belgia a crezut că este găină.
  • Psihiatrii afirmă că ar putea fi o tulburare psihică ce are legătură cu depresia.
  • În perioada 1850 – 2012, articolele medicale au scos la iveală 56 de cazuri de zoantropie.
  • Medicii nu pot recunoaște oficial boala pentru că oamenii nu pot explica exact ce simt atunci când se cred animale.

O femeie din Belgia, în vârstă de 54 de ani a crezut că este găină. Psihiatrii au afirmat că este un exemplu de tulburare psihică ce are legătură cu depresia, relatează The Guardian.

Cercetătorii de la Universitatea KU Leuven din Flemish au scris despre zoantropietulburare psihică ce îi face pe oameni să se creadă animale – că nu a fost recunoscută sau raportată oficial pentru că pacienții nu reușesc să explice stările prin care trec și nici ce gândesc în momentul în care au impresia că sunt animale.

Nu este prima oară când medicii se confruntă cu un asemenea caz: articolele medicale și istorice din perioada 1850 – 2012 au scos la iveală 56 de asemenea situații.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Mai mulți pacienți au crezut că sunt câini, lei, cai, hiene sau chiar rechini. Unii dintre ei au mărturisit că s-au crezut și albine sau șerpi.

Aceste tulburări sunt întâlnite mai des la persoanele care trăiesc în zone rurale și non-industriale, spun cercetătorii.

Medicii afirmă că depresia este doar una dintre tulburările psihice care au legătură cu zoantropia. Aceștia menționează și schizofrenia, depresia psihotică, dar și tulburările bipolare.

„Zoantropia clinică sau convingerea că s-au transformat în animale este o iluzie rară. Sunt o mulțime de păreri despre patogenia acesteia. Această iluzie poate fi o tulburare în sine, însă poate fi și o consecință sau reacție provenită dintr-o tulburare psihică structurală sau funcțională a creierului”, au spus specialiștii.

Cazul femeii care a crezut că este găină

Femeia nu a luat niciodată droguri, iar alcoolul nu face parte din rutina ei zilnică. Are o relație stabilă de 20 de ani și chiar un job într-o farmacie.

Detaliul care a atras atenția psihiatrilor a fost un episod depresiv care a avut loc imediat după moartea unui membru din familie. Se pare că depresia este o tulburare psihică de care și alte rude ale femeii suferă.

Aceasta a fost găsită în grădină, de fratele ei, înfoindu-se și pregătindu-se să cotcodăcească.

A fost dusă la spital, unde a povestit despre ceea ce simțea și despre stările noi pe care le experimenta. Însă, a suferit o criză și a leșinat. După ce și-a revenit s-a declarat jenată de episod, fiindu-i greu să-și amintească ce s-a întâmplat cu ea.