• Masca a scăzut numărul persoanelor care ajung la cabinet cu probleme respiratorii
  • Andreea spune că masca i-a ameliorat afecţiunile pulmonare şi alergiile
  • Masca te poate proteja şi împotriva poluării aerului

Masca de protecţie are mai multe beneficii decât crezi. Pe lângă protecţia împotriva SARS-CoV-2, masca reduce şi alte afecțiuni. Pneumologul Gilda Popescu spune că în pandemie a scăzut semnificativ numărul persoanelor care ajung la cabinet cu probleme respiratorii.

„Utilizarea măştii şi în cazul infecţiei SARS-CoV-2 a fost benefică şi am constatat-o în toate cabinetele, în special în serviciile ambulatorii. În această perioadă, din luna decembrie şi până în martie erau asaltate de numărul mare al pacienților care prezentau afecțiuni acute respiratorii”, a spus Gilda Popescu.

Andreea suferă de afecţiuni respiratorii și este alergică la ambrozie şi praf. Ea spune că în ultimul an beneficiile măştii au fost vizibile în cazul ei.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Nu am mai tuşit, n-am mai strănutat aşa des, n-am mai avut atât de mult nasul înfudat. Pneumologul mi-a spus că s-ar putea ca datorită măştii, să fie cumva un beneficiu, să nu mai am nevoie de medicatie şi nici de inhalaţii”, crede Andreea.

Masca nu te fereşte doar de viruşi, ci şi de poluare. Măştile de protecţie pot să reţină particule mai mici decât cele de praf.

„Măcar în perioadele de încărcare a aerului cu o densitate mare a acestor pulberi, cum a fost acest nor de praf saharian ar fi deosebit de benefică”, susține Gilda Popescu.