• Peste 300 de noi cazuri de Covid şi două decese la pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus au raportate în ultimele 24 de ore, a anunţat sâmbătă Ministerul Sănătăţii.
  • În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 311 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 93 mai puţin faţă de ziua anterioară. 40 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.
  • Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 27 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 este de 457, cu 33 mai puţin faţă de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 67 persoane, cu 12 mai puţin faţă de ziua anterioară. Dintre cei 67 pacienţi internaţi la ATI, 59 sunt nevaccinaţi.

Din totalul pacienţilor internaţi, 27 sunt minori, toţi fiind internaţi în secţii, cu 2 mai puţin decât în ziua anterioară.

Până sâmbătă, 65.691 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SarsCov-2 au decedat.

Recomandări

FOȘTII ȘEFI SRI AJUNG SUB CONTROL JUDICIAR
SZIJJARTO ÎI APĂRĂ PE RUȘI
THE ECONOMIST ÎI IA INTERVIU LUI SCHOLZ
CHINA ORGANIZEAZĂ EXERCIȚII MILITARE
FERRARI PREGĂTEȘTE UN MODEL UNIC
SFÂNTUL MILENIAL

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP două decese (un bărbat şi o femeie), fără decese raportate anterior intervalului de referinţă.

Dintre cele două decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 60-69 de ani şi unul la categoria de vârstă 70-79 de ani. Cei doi pacienţi care au decedat erau nevaccinaţi şi prezentau comorbidităţi.