• 78 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.
  • Până astăzi, 65.589 e persoane diagnosticate cu infecţie cu SarsCov-2 au decedat.
  • Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care prezentau comorbidităţi.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 705 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 107 mai puţin faţă de ziua anterioară. 78 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 57 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 este de 913, cu 17 mai puţin faţă de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 144 persoane, cu 9 mai puţin faţă de ziua anterioară. Dintre cei 144 pacienţi internaţi la ATI, 133 sunt nevaccinaţi.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Din totalul pacienţilor internaţi, 60 sunt minori, toţi fiind internaţi în secţii, cu 7 mai puţin decât în ziua anterioară, şi 0 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

Până astăzi, 65.589 e persoane diagnosticate cu infecţie cu SarsCov-2 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 8 decese (3 bărbaţi şi 5 femei), dintre care un deces raportat anterior intervalului de referinţă. Dintre cele 8 decese, două au fost înregistrate la categoria de vârstă 60-69 de ani, două la categoria de vârstă 70-79 de ani şi 4 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care prezentau comorbidităţi.

Din totalul de 8 pacienţi decedaţi, 7 au fost nevaccinaţi şi unul vaccinat. Pacientul vaccinat care a decedat avea vârsta peste 80 de ani.