• Peste 800 de noi cazuri de COVID şi 6 decese la pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus au fost raportate în România în ultimele 24 de ore.
  • Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 54 persoane au fost reconfirmate pozitiv.
  • Până miercuri, 67.103 persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 811 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 189 mai puţine faţă de ziua anterioară. 189 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 54 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 este de 1.000, cu 15 mai puţine faţă de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 95 persoane, cu 13 mai puţine faţă de ziua anterioară. Din cei 95 pacienţi internaţi la ATI, 82 sunt nevaccinaţi.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM

Din totalul pacienţilor internaţi, 58 sunt minori, 57 fiind internaţi în secţii, cu 2 mai mulţi faţă de ziua anterioară, şi unul la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

Până miercuri, 67.103 persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 6 decese (3 bărbaţi şi 3 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referinţă.

Dintre cele 6 decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 60-69 de ani, 3 la categoria de vârstă 70-79 de ani şi două la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Toţi pacienţii decedaţi prezentau comorbidităţi şi 3 dintre aceştia erau vaccinaţi.