Bill Gates, antenele 5G sau oculta mondială? 40% din populaţia Bulgariei crede că virusul este o armă biologică, arată un sondaj

covid-bulgaria Foto: Profimedia
  • 40% din populaţia Bulgariei crede că virusul SARS-CoV-2 este o armă biologică
  • Mai mult de jumătate din bulgari sunt de părere că virusul a fost creat în laborator
  • Tot mai puţini oameni cred că Bill Gates este, cu adevărat, în spatele pandemiei

În Bulgaria s-a realizat un sondaj pentru a vedea atitudinea oamenilor legată de teoriile conspiraţiei referitoare la Covid-19. Sondajul a arătat că 40% din bulgari cred că virusul este o armă biologică, relatează agenţia bulgară BTA.

Studiul a fost realizat de compania Trend la comanda cotidianului 24 Ceasa, în intervalul 2-10 noiembrie, pe un eşantion de 1.001 de persoane de vârstă adultă, prin metoda interviului faţă în faţă.

Procentajul adepţilor acestei teorii a conspiraţiei este în scădere, pentru că în luna aprilie 53% din populaţie credea în acest scenariu. Mai mult de jumătate, 52%, cred că virusul a fost creat în laborator, iar un sfert din populaţie este de părere că un vaccin a fost deja creat, însă este ţinut secret.

Doar 17% sunt de părere că virusul nici nu există, în timp ce 44% cred că a fost creat de companiile farmaceutice.

În scădere, în rândul populaţiei, este teoria potrivit căreia Bill Gates este în spatele pandemiei. Doar 14% din populaţie crede acest lucru. Totodată, ponderea celor care susţin că virusul este răspândit prin antenele 5G este de doar 10%.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!