• Acum 5 ani, Bill Gates a avertizat că omenirea se va confrunta cu o pandemie
  • Totodată miliardarul afirma că nu suntem pregătiți pentru a face față unui virus
  • Fondatorul Microsoft a cheltuit sute de milioane de dolari pentru a găsi modalități mai rapide de a produce vaccinuri

Într-un material The Wall Street Journal, jurnaliștii scriu că acum 5 ani, Bill Gates a avertizat cum că omenirea nu se va confrunta cu un război, ci cu o pandemie și nimeni nu este pregătit pentru a înfrunta un virus.

Deși miliardarul a fost ținta atacurilor fiind adesea asociat că face teorii ale conspiraţiei, mai târziu cuvintele lui s-au adeverit.

Amintindu-și de acel moment, Bill Gates a spus că ar fi vrut să fi făcut mai mult pentru a atrage atenţia asupra pericolului.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

„Mă simt teribil. Toată ideea a fost să vorbesc despre pericol pentru ca noi să putem acţiona pentru minimalizarea pagubelor”, a spus miliardarul într-un interviu.

Fundaţia pe care a înfiinţat-o împreună cu soţia sa, Melinda Gates, în 2000 a avut un rol foarte important în eradicarea unor boli în ţări ce nu beneficiază de un sistem medical decent. Astfel programe de ajutor au fost finanţate de fundaţie pentru ţările din Africa şi au ajutat în deceniul trecut şi la dispariţia aproape totală a Ebola.

Din august 2014 până la debutul pandemiei de coronavirus, fundaţia sa a cheltuit 235 de milioane de dolari în programe de pregătire împotriva unei pandemii.