• Compania Exscientia, cu sediul la Oxford, a anunțatcă a semnat un acord de patru ani, în valoare de până la 70 de milioane de dolari, cu Fundația Bill & Melinda Gates.
  • Start-up-ul a spus că va folosi o parte din finanțare pentru a încerca să dezvolte noi pastile antivirale care ar putea fi utilizate pentru a trata Covid-19 și pentru a opri răspândirea viitoarelor pandemii.
  • Exscientia se concentrează pe dezvoltarea tratamentelor pentru Covid-19 și alte coronavirusuri, precum și pentru gripa și virusul Nipah de la om la om, care pot provoca probleme respiratorii.

Bill și Melinda Gates susțin un start-up din Marea Britanie care încearcă să proiecteze noi medicamente cu software de inteligență artificială. Exscientia, cu sediul la Oxford, a anunțat miercuri că a semnat un acord de patru ani în valoare de până la 70 de milioane de dolari cu Fundația Bill & Melinda Gates.

Start-up-ul, care concurează cu cei de la BenevolentAI, a declarat că va folosi o parte din finanțare pentru a încerca să dezvolte noi pastile antivirale care ar putea fi utilizate pentru a trata Covid-19 și pentru a opri răspândirea viitoarelor pandemii. Exscientia se concentrează pe dezvoltarea tratamentelor pentru Covid-19 și alte coronavirusuri, precum și pentru gripa și virusul Nipah de la om la om, care pot provoca probleme respiratorii.

Pandemia Covid-19 în curs de desfășurare subliniază nevoia de a dezvolta medicamente sigure și eficiente cu spectru larg împotriva virușilor și a variantelor lor”, a declarat Andrew Hopkins, CEO al Exscientia.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Terapia cu molecule mici de la Exscientia își propune să combată părțile virușilor care sunt cel mai puțin susceptibile de a se schimba, permițând oamenilor de știință să dezvolte tratamente care teoretic ar putea prelua viitori viruși.

Terapia cu molecule mici ar putea oferi o abordare superioară pentru a proteja sănătatea globală”, a declarat Denise Barrault, membru în boardul director Exscientia, într-un comunicat.

Anumite ținte sunt răspândite în rândul familiilor de viruși, ceea ce înseamnă că terapeutica puternică ar putea fi eficientă pe scară largă în mai multe familii de viruși. Aceasta colaborare se va concentra pe evaluarea obiectivelor de proteine ​​care sunt conservate evolutiv si prezinta o probabilitate mai mică să dezvolte rezistenta.

În timp ce vaccinurile au oferit lumii protecție împotriva Covid, există un număr limitat de tratamente disponibile care au dat rezultate pozitive în cazul pacienților infectați.

Eficacitatea remdesivirului, singurul antiviral care a fost aprobat pentru tratamentul cu Covid, nu este perfectă și mulți medici se bazează pe medicamente care ameliorează simptome precum dexametazona steroidă sau anumite tratamente cu anticorpi.

Exscientia susține că software-ul său AI poate reduce cu până la 80% timpul necesar pentru a descoperi noi medicamente. Compania, care a semnat un acord de 1,2 miliarde de dolari cu firma farmaceutică americană Bristol Myers Squibb, are deja în studii clinice mai multe tratamente.

Două dintre medicamentele companiei, care sunt concepute pentru a trata afecțiunile psihiatrice, sunt testate în parteneriat cu producătorul de medicamente japonez Sumitomo Dainippon Pharma, de exemplu. Există, de asemenea, un medicament oncologic pe care Exscientia l-a dezvoltat independent.

Fundația Gates a primit o participație nedivulgată în companie în schimbul investiției, au anunțat oficialii Exscientia.

Bill și Melinda Gates s-au despărțit după 27 de ani de căsătorie în mai, dar perechea a spus că va continua să colaboreze la fundație. În iulie, fundația a declarat că Melinda va demisiona din funcția de copreședinte și administrator dacă, după doi ani, oricare dintre cei doi concluzionează că nu pot lucra împreună ca copreședinți.