- Conform unui studiu medicamentul ativiral a redus cu 62% riscul de deces în cazul pacienţilor bolnavi de Covid-19.
- Rata mortalităţii la pacienţii trataţi cu Remdesivir a fost de 7,6% în a 14-a zi de tratament.
- Analiza comparativă a inclus 312 pacienţi trataţi cu Remdesivir şi alţi 818 pacienţi cu aceeaşi severitate a bolii, netrataţi cu Remdesivir.
Medicamentul antiviral Remdesivir, produs de Gilead Sciences, a redus cu 62% riscurile mortalităţii în cazul pacienţilor bolnavi de Covid-19, conform unor noi rezultate anunţate de compania farmaceutică americană, informează agenţia de presă Bloomberg.
Advertisment
Noul studiu a comparat datele obţinute în etape târzii ale bolii cu tratamentele aplicate la nivel real. Compania americană Gilead Sciences va prezenta oficial rezultatele la Conferinţa virtuală Covid-19, programată în cadrul Conferinţei internaţionale pe tema SIDA.
Potrivit datelor generale prezentate vineri, rata mortalităţii la pacienţii trataţi cu Remdesivir a fost de 7,6% în a 14-a zi de tratament, comparativ cu 12,5% în cazul pacienţilor netrataţi cu Remdesivir. Analiza arată şi că 74,4% dintre pacienţii trataţi cu Remdesivir s-au vindecat până în a 14 zi, faţă de 59% care nu au beneficiat de acest tratament.
Recomandări
Analiza comparativă a inclus 312 pacienţi trataţi cu Remdesivir în cadrul unui test clinic de lungă durată şi alţi 818 pacienţi cu aceeaşi severitate a bolii care au primit îngrijiri medicale standard, fără Remdesivir.
Valoarea acţiunilor Gilead Sciences a crescut cu 2,1%, atingând nivelul de 76,25 de dolari la New York până la ora 9.34 (16.34, ora României).
Remdesivir a primit în regim de urgenţă, în mai, licenţa de a fi utilizat ca medicament anti-Covid-19 în SUA.
- Care sunt cele mai bune albume muzicale din 2024? Brat de Charli XCX domină topurile
- Ce cărți citesc miliardarii? Ce titluri trebuie să ai în biblioteca ta neapărat
- Mela Education Kids a creat un curs de antreprenoriat pentru cei mici. Fondator: „Copiii vor deveni mult mai încrezători în ei și vor învăța să fie mult mai independenți”
- Care sunt diferențele moleculare între bărbați și femei ce afectează procesului de îmbătrânire
- Brandurile de lux intră în era criptomonedelor. Analist: „Dacă rămânem în spate și aici, tot România va avea de suferit”
Partenerii noștri