• Malaria omoară anual peste 400.000 de oameni, în special copii
  • „Este foarte probabil ca mortalitatea cauzată de malarie să fie mai mare decât cea cauzată de Covid”
  • „Este o boală de care ştim cum să scăpăm, deci este alegerea noastră că nu am făcut-o”

Decesele cauzate de malarie le vor depăşi cu mult pe cele cauzate de Covid-19 în Africa subsahariană, a avertizat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, relatează Reuters.

Peste 409.000 de oameni, la nivel global, au murit de malarie anul trecut. Cei mai mulţi dintre ei au fost bebeluşi din cele mai sărace părţi ale Africii.

„Este foarte probabil ca mortalitatea cauzată de malarie să fie mai mare decât cea cauzată de Covid”, a transmis Pedro Alsonso, directorul programului de malarie de la OMS.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Din cauza modului în care se transmite malarie, prin muşcătura de ţânţar, jumătate din populaţia globului poate contracta boala care ucide un copil o dată la două minute.

„Toată lumea este paralizată de Covid-19, dar acordăm foarte puţină atenţie unei boli care omoară în continuare peste 400.000 de oameni în fiecare an, în special copii. Să văd aduc aminte, este o boală de care ştim cum să scăpăm, deci este alegerea noastră că nu am făcut-o”, a spus Peter Sands, directorul executiv al Fondului Global pentru combaterea SIDA, Tuberculoză şi Malarie.