• Medicul Laura Zarafin spune că virusul SARS-CoV-2 îi poate doborî pe cei sănătoşi, în timp ce pacienţi cu boli grave pot scăpa de complicaţii
  • Dr. Laura Zarafin: La unii pacienţi, chiar operaţi şi cu boli grave, virusul poate rămâne doar în gât
  • Expertul spune că împărţirea în spitale COVID şi non-COVID nu are niciun rost

Medicul de ATI Colentina, Laura Zarafin vorbeşte despre cât de imprevizibil poate fi virusul SARS-CoV-2. Îi doboară fix pe cei la care nu te-ai fi aşteptat, în timp ce alţi oameni, cu sănătatea deja măcinată de boală, se refac. Expertul este convins că este doar o chestiune de timp până când împărţirea în spitalele COVID şi non-COVID nu va mai avea niciun rost.

Dr. Laura Zarafin, medic specialist ATI la Spitalul Colentina din Capitală: „Virusul ăsta este extrem de interesant, are foarte multe nebănuite, pe unii îi face cu o disfuncție respiratorie ce n-am văzut în viața noastră, cu saturație de 40%, iar pe alții, chiar operați și cu boli grave nu îl au decât în gât și cu saturații bune, și, totuși, fiind pozitivi, că așa e legea, trimit în spitale suport COVID, este incredibil, nu ai cum să faci față cu spitale suport COVID în momentul ăsta!”

Care ar fi soluţia? De acum înainte fiecare spital care nu îngrijeşte pacienţi cu COVID ar trebui să aibă un compartiment dedicat acestor pacienţi.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI