• Autoritățile indiene investighează cauza unei boli neidentificate
  • Boala a dus la internarea în spital a peste 140 de persoane în weekend
  • Pacienții au avut o gamă largă de simptome și testele covid au fost negative

Autoritățile indiene investighează cauza unei boli neidentificate care a dus la internarea în spital a peste 140 de persoane în weekend, relatează BBC.

Pacienții din Andhra Pradesh au avut o gamă largă de simptome, de la greață până la crize și inconștiență. Un număr de paturi de la spitalul guvernamental Eluru au fost eliberate în caz de nevoie. Boala vine în timp ce India continuă să lupte împotriva pandemiei coronavirusului.

Presa locală a declarat că pacienții au făcut teste pentru coronavirus, toate fiind negative.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

„Oamenii care s-au îmbolnăvit, în special copiii, au început brusc să vomite, după ce s-au plâns de arsuri la ochi. Unii dintre ei au leșinat sau au suferit crize de convulsii,” a declarat un ofițer medical de la spitalul guvernamental Eluru.

Mulți dintre cei duși la spital și-au revenit și au fost externați rapid. Ministrul sănătății din Andhra Pradesh a declarat că probele de sânge nu au găsit urme ale unei infecții virale.

„O boală misterioasă, doar analiza de laborator va dezvălui ce este,” a declarat ministrul sănătății din Andhra Pradesh.

Cu toate acestea, opoziția guvernului a cerut o anchetă asupra incidentului, făcând din acest caz o pârghie politică. Ca la noi, de altfel.