• Vaccinul este administrat în prezent celor mai vulnerabile persoane, dar cei cu bani vor să se bage în față
  • „Dacă voi dona 25.000 de dolari la spital, ar ajuta să mă pui la coada actuală?”
  • Guvernatorul Californiei: „Vom urmări foarte atent acest lucru”

Vaccinul Covid-19 este administrat în prezent celor mai vulnerabile persoane. Dar unii, într-o sănătate perfectă, speră să treacă în fața celor care au nevoie și oferă sume mari de bani pentru a fi vaccinați, relatează 7sur7.

„Primim sute de apeluri în fiecare zi”, spune dr. Ehsan Ali, care conduce Beverly Hills Concierge Doctor. Ariana Grande și Justin Bieber se numără printre persoanele care plătesc între 2.000 și 10.000 de dolari pe an pentru îngrijirea personalizată. „Este pentru prima dată când nu am reușit să obțin ceva pentru pacienții mei.”

California are un ordin strict de vaccinare. Cei care se vaccinează mai întâi sunt lucrătorii din domeniul sănătății și rezidenții caselor de îngrijire medicală. Urmează lucrătorii calificați esențiali și persoanele cu boli cronice. Și în cele din urmă, ceilalți.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Dar cei cu putere și bani cred că au dreptul să nu respecte regulile. Dr. Jeff Toll, care lucrează la Centrul Medical Cedars-Sinai, unul dintre primele spitale care a primit vaccinul, a declarat pentru Los Angeles Times ca a primit multe cereri: „Dacă voi dona 25.000 de dolari la spital, ar ajuta să mă pui la coada actuală?”. Doctorul a răspuns negativ.

Dispuși să plătească zeci de mii de dolari pentru a se vaccina

„Oamenii sunt dispuși să plătească zeci de mii de dolari”, spune dr. Jeff Toll. El amintește că, deși oamenii bogați plătesc sume enorme de bani pentru cele mai bune îngrijiri, medicii sunt guvernați de Jurământul lui Hipocrate. Ei au responsabilitatea de a oferi îngrijire celor care au cea mai mare nevoie.

Agențiile de supraveghere au avertizat deja că numărul limitat al vaccinului ar putea duce la situația în care acesta să fie vândut pe piața neagră la prețuri astronomice.

Oamenii bogați sunt avantajati oricum

Oamenii bogați vor fi oricum vaccinați mai repede decât alții din SUA. Într-adevăr, sunt înregistrați la servicii medicale de lux care le permit accesul la tratament de primă clasă 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, pe tot parcursul anului. Inclusiv vaccinuri. Aceste clinici s-au aprovizionat deja cu congelatoare cu temperatură foarte scăzută pentru a păstra vaccinul Pfizer.

Gavin Newsom, guvernatorul Californiei: „Cei care cred că pot merge departe pentru că au resursele sau legăturile necesare pentru a face acest lucru … Vom urmări acest lucru foarte, foarte atent.”