- La Spitalul Județean Timişoara sunt patru computere tomograf, dar niciunul nu este funcţional
- Unul dintre ele s-a dezintegrat în timpul unei investigaţii
- Raul Pătraşcu aşteaptă avizele CNCAN pentru a pune în funcţiune un CT nou
Prin ce trece un pacient care nu are COVID, când are nevoie de investigații amănunțite? Dacă ajunge la Spitalul Judeţean din Timişoara pentru o tomografie computerizată, e urcat în ambulanţă şi dus în altă parte. De exemplu, la Municipal, unde au ajuns 126 pacienți numai în ultima lună.
Daniel Maliţa, directorul Spitalului Municipal Timişoara: „Ideea protocolului era să oferim servicii pentru urgenţe, urgenţe majore, medico-chirurgicale, cu risc vital pentru pacient.“
Pe lângă aceste servicii de urgenţă, am făcut şi extrem de mulţi pacienţi care vin de pe secţiile Spitalului Judeţean
Raul Pătrașcu este managerul spitalului de un an. Când și-a luat în primire funcția, a găsit trei computere tomograf, care, rând pe rând, s-au stricat.
Unul, chiar cu o pacientă înăuntru, când o bucată de metal s-a desprins şi a rănit-o.
Din bugetul spitalului a cumpărat un CT nou, de 300 de mii de euro.
Doar că fiecare aparat de genul ăsta are nevoie de avize. Care nu vin de jumătate de an. Plus piese pentru cele vechi.
Raul Pătraşcu – director Spitalul Judeţean Timişoara: „Sperăm ca tot zilele acestea, mâine, poimâine, să primim şi ultimul aviz de la CNCAN şi săptămâna aceasta să avem trei CT-uri funcţionale“.
Și-uite așa uiți că există spital de stat, că nimeni nu așteaptă să își riște sănătatea. Au de câștigat, desigur, clinicile private.
Pacientă clinică privată: „Am sunat în mai multe locuri şi acesta a fost primul loc care s-a eliberat. A fost un considerent de timp.“
Iată ce spune o pacientă a unei clinici private, întrebată dacă a încercat la spitalele din sistemul public: „Nu şi nici nu vreau să merg, pentru că mi-e frică de COVID“.