Bolnavii în fază terminală din Canada au obținut dreptul de a folosi ciuperci halucinogene pentru a se trata

Sursă foto: Profimedia
  • Patru pacienți canadieni, aflați în fază terminală, au obținut dreptul să folosească ciuperci halucinogene pentru a se trata
  • Psilocidina, substanță extrasă din ciupercile cu efect psihedelic, are rolul de a ameliora anxietatea și depresia
  • Astfel de substanțe au fost interzise în Canada începând cu 1974.

Patru bolnavi în fază terminală din Canada au obținut dreptul să folosească psilocidina, o substanță extrasă din ciupercile cu efect psihedelic, pentru a trata și ameliora anxietatea și depresia, informează Sky News.

Patty Hajdu, ministrul Sănătății din Canada a aprobat cererea pacienților la mai bine de 100 de zile de la depunere.

Cei patru bolnavi sunt primii canadieni care au primit dreptul legal de a consuma drogul reacreațional, pentru prima dată din 1974, atunci când a fost interzis.

În luna iunie, Thomas Hartle, unul dintre pacienți care suferă de cancer de colon în stadiul 4, s-a adresat direct ministrului pentru a primi dreptul de a folosi psilocidina, după ce a declarat că a epuizat toate metodele de a trata anxietatea din ultimele luni de viață.

„Acest rezultat pozitiv este posibil atunci când oamenii buni manifestă compasiune autentică. Sunt atât de recunoscător că pot merge mai departe. Sper ca acesta este doar începutul, iar în curând toți canadienii să poată accesa acest tratament, pentru a putea depăși durerea”, a spus pacientul.

În 2017, un studiu condus de Imperial College din Londra a arătat că folosirea psilocidinei poate ajuta la reducerea stresului, depresiei și anxietății cauzate de eșecul tratamentelor convenționale pentru pacienții cu boli incurabile.