Britanicii peste 50 de ani vor primi a treia doză de vaccin anti-COVID

O singură doză de vaccin Pfizer ar oferi protecție de peste 60%. Primele statistici din programul britanic de vaccinare Foto: Profimedia

Persoanele cu vârsta de peste 50 de ani din Marea Britanie vor primi în toamnă a treia doză de vaccin împotriva COVID, relatează cotidianul The Times, citat de Reuters.

Tuturor persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani din Marea Britanie li se va oferi o a treia injecție în toamnă, în încercarea de a eradica complet boala până la Crăciun.

Profesorul britanic Chris Whitty spune că sunt luate în calcul două variante de administrare a celei de-a treia doze.

Primul scenariu implică vaccinuri modificate în mod special pentru a ataca noile variante, iar al doilea se bazează pe vaccinurile disponibile deja: Pfizer-BioNTech, AstraZeneca sau Moderna.

În total, peste 34,6 milioane de persoane din Marea Britanie au primit o primă doză de vaccin COVID-19.

Marea Britanie, care are o populație de 67 de milioane de locuitori, are oferte pentru peste 510 milioane de doze din opt vaccinuri COVID-19 diferite, dintre care unele sunt încă în curs de dezvoltare.

Marea Britanie va cumpăra încă 60 de milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, a declarat săptămâna trecută ministrul sănătății, Matt Hancock.