• Boris Johnson a declarat că purtarea măștilor de protecție nu va mai fi obligatorie în etapa finală a procesului de anulare a restricțiilor din Marea Britanie.
  • Premierul a spus că finalul restricțiilor COVID în Marea Britanie este marcat de data de 19 iulie 2021.
  • Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord au propriile lor reguli în ceea ce privește gestionarea epidemiei de coronavirus.

Boris Johnson a confirmat că măștile de protecție nu vor mai fi obligatorii prin lege, iar regulile de distanțare socială vor fi eliminate în etapa finală a procesului de finalizare a restricțiilor din Marea Britanie, relatează BBC.

Odată cu finalizarea procesului de restricții din Marea Britanie se va termina și perioada în care muncitorii lucrează de acasă.

Premierul se așteaptă să marcheze finalul restricțiilor pe 19 iulie 2021.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Totuși, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord au propriile lor reguli în ceea ce privește gestionarea epidemiei de coronavirus. De exemplu, Guvernul din Scoația a spus că va solicita purtarea măștii de protecție în anumite spații chiar și după data de 9 august.

Premirul a declarat în cadrul unei conferințe că terminarea restricțiilor din Marea Britanie este posibilă datorită campaniei de vaccinare care a avut rezultate foarte bune.

Procesul de anulare a restricțiilor din Marea Britanie este împărțită în patru etape. A patra etapă, etapa finală, a fost amânată pentru data de 19 iulie.