• Bucureștiul nu mai are locuri disponibile la Terapie Intesivă.
  • Bolnavii în stare gravă din București sunt transferați în alte orașe.

Lupta României contra coronavirusului devine dramatică. În București, nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă. Bolnavii sunt trimiși cu avionul, care încotro, în căutarea unui pat branșat la oxigen.

15 bolnavi în stare gravă au fost transferați din Capitală în spitale din Iași și Bacău, cu un avion militar. Iar același avion va face în curând o nouă cursă, la Timișoara.

România are puțin peste trei mii de locuri de ATI – pentru toți bolnavii, nu doar pentru cei infectați cu COVID 19. Iar azi, autoritățile au anunțat că 1.131 de oameni diagnosticați cu coronavirus sunt la Terapie Intensivă.

Din cele peste 10 mii de cazuri confirmate în ultimele ore, aproape 1.500 sunt în București.

„Și-a atins limitele. La 1.500 de pacienti diagnosticati pe zi ori 5%, înseamnă 75 de pacienți pe zi care au nevoie de Terapie Intensivă, plus problema personalului care sa îi îngrijească.”, spune Silviu Negoiță, purtător de cuvânt Spitaliul Elias, București.

Atunci când cer un transfer către alte spitale, medicii primesc un răspuns negativ. „Transferul se paote face prin centrul de coordonare și prin contract direct cu spitalele. Și e simplu: nu există locuri libere pentru ei.”, a mai adăugat Silviu Negoiță.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN