• Luiziana, mamă: S-o iau iarași de la capăt, nu știu dacă mai rezist psihic
  • Bianca, psiholog: Toleranța noastră la frustrare scade cu cât situația se prelungește
  • Bianca, psiholog: Numai dacă faci activități plăcute poți compensa stresul emoțional

Dacă școlile din București vor reintra în scenariul roșu, vor fi prezenți în bănci doar elevii din clasele I-IV, cei din a 8-a și a 12-a.

În continuare, vor rămâne deschise creșele și grădinițele. Din toată povestea cu închisul și deschisul unităților școlare suferă, poate cel mai mult, părinții.

Este și cazul Luizianei Tucan, o mămică care își crește singură copilul – pe Andrei: „Pentru mine va fi foarte greu pentru că va trebui să îl iau cu mine la muncă, în momentul în care se vor închide școlile. S-o reiau de la capăt și acum nu știu dacă mai rezist eu psihic, nu el”.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Sute de părinți sunt în această situație. Tăria de caracter și optimismul fac însă diferența. Psihologul Bianca Pescaru îți spune ce reguli ai putea să respecți pentru a trece cu bine peste aceste încercări.

„Este igiena somnului, igiena alimentației și evident timpul liber care este extrem de important. Să facem lucruri faine, care ne încarcă pozitiv, să avem activități plăcute pentru că aceste lucruri compensează momentele acestea de stres emoțional. Ne confruntăm cu aceste provocări deja de un an și cu cât situația se prelungește, cu cât toleranța noastră la frustrare scade. Și e firesc să fie așa”, a declarat psihologul Bianca Pescaru.