• Calitatea dietei a fost asociată cu un risc mai mic de Covid-19.
  • Alimentele dovedite utile împotriva coronavirusului sunt cele bogate în quercetină.

Verdele din farfurie, de care auzi tot mai des, scade considerabil riscul de infecție cu SARS-CoV-2. Este descoperirea oamenilor de știință din Marea Britanie. Nutriționistul Cori Grămescu îți explică cum te ajută o dietă echilibrată.

O dietă bazată pe plante este un meniu în care la fiecare masă consumăm cantități semnificative de legume, fructe, leguminoase. Absolut orice om ar trebui să aibă o preocupare activă în a consuma la fiecare masă mai multe legume în mod special și în felul acesta să ne asigurăm fundamentele unui sistem imunitar puternic și un sistem digestiv sănătos“, spune Cori Grămescu, coach de lifestyle și influencer.

Datele arată că o dietă bazată pe plante verzi te poate ajuta și în cazul unei forme grave de boală.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Alimentele care sunt substanțe dovedite utile împotriva coronavirusului sunt cele bogate în quercetină cum ar fi ceapa roșie, caperele, ciupercile, care în general susțin imunitatea. Iar pentru sănătatea plămânului sunt anumite plante care reduc inflamația și mă refer aici la crucifere, varză, brocoli, conopidă, varză de Bruxelles, guliile, chiar și muștarul“, spune Cristian Mărgărit, nutriționist.

Studiul a fost realizat de cercetătorii de la King’s College din Londra și de la Harvard Medical School. Ei au analizat datele de la peste 500.000 de participanți din Marea Britanie și SUA.