• În prima săptămână, au fost utilizate sub 10% din dozele de vaccin primite de România.
  • 13.242 de cadre medicale au primit prima doză de vaccin de la Pfizer.
  • În Israel, 150.000 de persoane sunt vaccinate zilnic.

Românul este veșnic obosit. Se vede asta și în campania de vaccinare. Doar am început cu o pauză. Și nu este o situație izolată. Se va repeta.

Sloganul campaniei de vaccinare de la noi ar putea fi: „Duminica nici iarba nu crește!”

Asta pentru că administrarea serului anti-COVID se va face de luni, până sâmbătă. Chiar și acolo unde medicii ar vrea să lucreze și duminica. Spre exemplu, centrul de la vaccinare de la Spitalul Militar Timișoara ia pauză astăzi. Deși a fost singurul din județ din țară care a funcționat și după Revelion.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Am vaccinat și în data de 1 ianuarie și în 2. În data de 3 nu lucrăm, datorită procedurii de înregistrare în Registrul Național de Vaccinare, unde se lucrează 6 zile pe săptămână.”, a spus Cristina Bredicean, coordonator vaccinare, Spitalul Militar Timișoara.

Situația îi revoltă pe cei care vor să se imunizeze. Privesc cu invidie, spre Israel. Aici, în două săptămâni, 10 la sută din populație a primit vaccinul.

Eleodor Cârstoiu este medic chirurg și încă așteaptă să îi vină rândul. Speră ca săptămâna viitoare să primească și el serul salvator. Încă se întreabă pe ce criterii au fost aleși primii vaccinați.

Ideal ar fi să îi vaccinăm pe cei care sunt cel mai expuși, cei care nu au imunitate, grupurile de risc. Un medical, asistent medical, infirmier tânăr, care a intrat în contact cu boala, are un grad înalt de anticorpi, nu cred că era o prioritate de vaccinare. Conspiraționistul pleacă de la proasta organizare și proasta comunicare pe care o fac comunicatorii oficiali.”, a explicat acesta.