Campanie de vaccinare diferită în Brazilia. Vor fi vaccinați toți locuitorii unui oraș

  • Orașul Serrana are 45.000 de locuitori
  • În Brazilia sunt aproape 10 milioane de cazuri de coronavirus
  • Vor fi vaccinați 30.000 de oameni

După ce aproape un sfert de million de oameni au murit din cauza coronavirusului, Brazilia are un plan diferit pentru vaccinarea populației. Vrea să vaccineze toți adulții din Serrana, un oraș din regiunea Sao Paulo. Se va analiza astfel impactul vaccinării, într-un loc cu rată mare de infectare.

Simt o mare fericire și o recunoștință pentru acest moment și că fac parte din acest proiect, de care va beneficia nu doar Serrana, ci întreaga lume și toți cercetătorii.”, a afirmat Aparecida Giolo, rezidentă în Serrana.

Dimas Covas, directorul centrului brazilian de cercetare biologică, spune că proiectul de vaccinare a întregului oraș va oferi răspunsuri la impactul campaniei asupra limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Acest lucru ne va permite să știm în profunzime ce se întâmplă cu toate vaccinările, dar, de asemenea cu epidemia. Care va fi numărul de persoane infectate, nevoile spitalelor, resursele, mai multe răspunsuri la care nu s-a mai răspuns niciodată în mod organizat într-un studiu ca acesta.”, a precizat medicul Dimas Covas, director al Institutului Butantan.