Când ar putea debuta în România vaccinarea anti-COVID a copiilor și ce tip de vaccin le va fi administrat. Anunțul lui Valeriu Gheorghiță

Lista persoanelor care intră în a doua etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID. Cine va fi inclus Sursa Foto: Mediafax / Alexandru Dobre
  • Vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor ar putea începe în toamnă, spune medicul Valeriu Gheorghiță.
  • Procesul de vaccinare este pentru copiii din grupa de vârstă 12-15 ani.
  • Copiii vor fi vaccinați cu serul produs de Pfizer/BioNTech.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, spune că din toamna acestui an ar putea începe vaccinarea împotriva coronavirusului a copiilor din grupa de vârstă 12-15 ani, cu serul produs de Pfizer/BioNTech.

„Avem perspectiva obțierii și acordării autorizației de utilizare a vaccinurilor, în mod deosebit vaccinul Comirnaty, de la compania Pfizer, pentru grupa de vârstă 12-15, foarte probabil că în următoarele două luni va fi acordată această autorizare, ceea ce înseamnă că din toamna acestui an, din al treilea trimestru am putea să începem vaccinarea și la această grupă de vârstă. Sigur, prin aceleași criterii de vaccinare gratuită, voluntară”, a declarat Valeriu Gheorghiță, miercuri seară, la TVR.

Gheorghiță: „Este un moment foarte bun al campaniei de vaccinare”

Mai mult, Valeriu Gheorghiță a precizat că că s-a ajuns într-un moment foarte bun al campaniei de vaccinare desfășurată acum pe teritoriul României și a ținut să combată informațiile potrivit cărora ar fi scăzut numărul celor care doresc să se vaccineze.

„Eu cred că este un moment foarte bun al campaniei de vaccinare. Astăzi au fost aproape 92.000 de persoane vaccinate. Vorbim de peste 2,8 milioane de persoane vaccinate în România, aproape 4,5 milioane de doze administrate. În ultimele două săptămâni am dublat aproape capacitatea și ritmul de vaccinate, de la circa 50.000 la 92.000 astăzi. De aceea, eu cred că ritmul de vaccinare a crescut. (…) În momentul de față nu este relevant câte persoane avem pe listele de așteptare, este relevant câte persoane se vaccinează pe zi și zilnic, de aici înainte avem circa 90.000 de persoane programate pe următoarea săptămână. Programările se derulează în continuare”, a adăugat medicul Valeriu Gheorghiță.