Când ar putea fi gata vaccinul anti-coronavirus, în „cel mai optimist scenariu“

Sursă foto: Profimedia
  • Agenția Europeană a Medicamentului estimează că vom avea vaccinul anti-coronavirus în anul 2021, în „cel mai optimist scenariu“
  • Cercetătorii de la Oxford contrazic și spun că un vaccin anti-coronavirus ar putea fi folosit de urgenţă în septembrie-octombrie
  • Agenţia Europeană a Medicamentului colaborează cu 33 de cercetători care caută soluția unui vaccin anti-Covid-19

Un vaccin care să oprească răspândirea coronavirusului ar putea fi disponibil, în cel mai optimist scenariu, abia în 2021, crede Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

EMA, care colaborează cu 33 de cercetători care caută soluția unui vaccin anti-Covid-19, are în vedere şi 115 tratamente diferite pentru temuta boală.

Marco Cavaleri, directorul responsabil de vaccinuri din cadrul EMA, e sceptic cu privire la termenul înaintat de cercetătorii de la Oxford, care au vorbit despre luna septembrie a acestui an: „Pentru vaccinuri, deoarece dezvoltarea trebuie să înceapă de la zero, putem vorbi despre un an în cea mai optimistă perspectivă“.

Germania a oferit 750 milioane de euro pentru cercetarea, producerea şi distribuirea unui vaccin anti-coronavirus, notează Deutsche Welle.

Sursă foto: Profimedia