• Agenția Europeană a Medicamentului estimează că vom avea vaccinul anti-coronavirus în anul 2021, în „cel mai optimist scenariu“
  • Cercetătorii de la Oxford contrazic și spun că un vaccin anti-coronavirus ar putea fi folosit de urgenţă în septembrie-octombrie
  • Agenţia Europeană a Medicamentului colaborează cu 33 de cercetători care caută soluția unui vaccin anti-Covid-19

Un vaccin care să oprească răspândirea coronavirusului ar putea fi disponibil, în cel mai optimist scenariu, abia în 2021, crede Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

EMA, care colaborează cu 33 de cercetători care caută soluția unui vaccin anti-Covid-19, are în vedere şi 115 tratamente diferite pentru temuta boală.

Marco Cavaleri, directorul responsabil de vaccinuri din cadrul EMA, e sceptic cu privire la termenul înaintat de cercetătorii de la Oxford, care au vorbit despre luna septembrie a acestui an: „Pentru vaccinuri, deoarece dezvoltarea trebuie să înceapă de la zero, putem vorbi despre un an în cea mai optimistă perspectivă“.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Germania a oferit 750 milioane de euro pentru cercetarea, producerea şi distribuirea unui vaccin anti-coronavirus, notează Deutsche Welle.

Sursă foto: Profimedia