• Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii a vorbit despre vaccinul de la Pfizer și BioNTech
  • „Va fi supus autorizării în precedură de urgenţă”, a spus Dr. Rafila
  • Vaccinul are un ambalaj special şi trebuie administrat în două doze

Dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a vorbit despre vaccinul celor de la Pfizer şi BioNTech. Potrivit spuselor lui, vaccinul va fi disponibil şi va intra în acelaşi mecanism de achiziţie comună.

Un mare semn al întrebării este legat de modul de organizare pentru administrarea vaccinului, dar şi câte doze vor fi disponibile pentru România.

„Acum avem şi un vaccin care a terminat faza a treia, primul care a reuşit acest lucru. Va fi supus autorizării în procedură de urgenţă până la sfârşitul acestei luni. Documentaţia va fi depusă la agenţia europeană şi în Statele Unite. Este un vaccin american-european. Vestea bună este că va fi disponibil, va intra în acelaşi mecanism de achiziţie comună.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Vestea bună trebuie să aibă şi un răspuns bun. E un vaccin foarte sensibil la variaţile de temperatură, nu va putea fi admisitrat în mod tradiţional, ci în centrele de vaccinare, la care poate să ajungă uşor cei care au nevoie să fie vaccinaţi.

Nu ştiu cum va fi organizată vaccinarea, pentru că rezistă în ambalaj un număr limitat de zile, are un ambajal special. Trebuie o foarte bună planificare. E un vaccin care trebuie administrat în două doze. Rămâne de văzut câte doze vor fi disponibile într-o primă etapă.

Este dificil de ales. Dacă ne facem treaba aşa cum trebuie. Sper să nu ne prindă decembrie, ianuarie cu vaccinul disponibil, dar fără organizare”, a spus Rafila pentru Aleph News.