Cardio-chirurgul pediatru Tammam Youssef, despre operația la nou-născuți: „Trebuie să pătrunzi cu acul în acest milimetru și vena este de doi milimetri”

  • Tammam Youssef a fost invitatul lui Marius Tucă în emisiunea „Marius Tucă Show” de la Aleph News.
  • Tammam Youssef este cardio-chirurg pediatru.
  • Tammam Youssef: „Aici este o artă, în special la noi-născuți. O ai sau nu”.

„Am ajuns în românia în iarna anului 78, 79. Era prima dată când am plecat de acasă. Era o colaborare între Siria și România. Am obținut o bursă de studiu aici”, a povestit Youssef.

Profesorul care m-a susținut a fost profesorul Pop. Am făcut teza de absolvire la dânsul și mi-a spus că dacă vreau să mă specializez pot să fac aici. M-am întors în Siria doi ani de zile și apoi am revenit în România”, a spus Tammam Youssef.

Tammam Youssef, despre programul „Inima Copilului”

Tammam Youssef a spus că programul „Inima Copilului” este deschis de 8 ani și este realizat în colaborare cu Ministerul Sănătății.

„Peste 1000 de operații am făcut aici. În special nou-născuți. Am operat un copilaș după cinci ore de când s-a născut. Sau după o zi. Sub trei kilograme”, a spus Tammam Youssef.

„Aici este o artă, în special la noi-născuți. O ai sau nu. Nu este numai o persoană care face asta, ci un grup. Poate nu sunt cunoscuți, dar fac lucruri mari, foarte mari”, a mărturisit Youssef.

Întrebat de Marius Tucă cum se face analiza, Youssef spune că se pune diagnosticul intrauterin: „Ecografia este de ajuns. Știm dacă are o malformație. Anestezia se face cu o abilitate foarte mare. Trebuie să pătrunzi cu acul în acest milimetru și vena este de doi milimetri”.