• De la 1 octombrie, cardul de sănătate redevine obligatoriu dacă mergi la medic
  • Nu îți trebuie card dacă preferi varianta consultației la distanță
  • Medicul de familie îți poate da, după consultul la distanță, rețetă, fie că vorbim de o problemă de moment, fie că vorbim de pacienți cronici

Ia cardul de sănătate cu tine dacă mergi la medic, de la 1 octombrie. Redevine obligatoriu. Cu o singură excepție.

Nu îți trebuie card dacă preferi varianta consultației la distanță. De altfel, consultul pe net o să rămână o posibilitate până la finalul anului. Te scutește, așadar, de bătaia de cap cu cardul, de drumul până la medic și de teama că ai putea să iei coronavirus chiar de la pacienții care stau la coadă.

Stai fără grijă, medicul de familie îți poate da, după consultul la distanță, rețetă, fie că vorbim de o problemă de moment, fie că vorbim de pacienți cronici. Până la finalul anului se prelungește și valabilitatea biletelor de trimitere și a recomandărilor pentru dispozitive medicale.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Adela Cojan, președintele CNAS: „Reintroducem utilizarea cardului de sănătate în toate situațiile în care pacientul se deplasează fizic la unitatea medicală pentru a primi servicii medicale, pentru a avea o evidență cât mai exactă și a gestiona cât mai eficient fondurile din sistem“.