• Este recomandat să consumi aproximativ 500 de grame de fructe pe zi, adică 2-4 porții.
  • Este de preferat consumul de fructe în momente de activitate intensă.

Un fresh plin de vitamine este binevenit dimineața, însă trebuie să fim atenți la ce alegem. Deși ne dorim să gustăm sănătatea dintr-un pahar, avem șanse să ne confruntăm cu coloranți și zaharuri.

Nutriționistul Șerban Damian ne sfătuiește cum să alegem cele mai bune sucuri de fructe.

„Ar fi de preferat să se consume sucurile de fructe în perioada în care există multă activitate fizică intensă”, spune nutriționistul.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Și, bineînțeles, recomandarea de a merge către smoothie-uri sau către fructul întreg. Este mult mai util să mănânci fructul ca atare, să muști din el. Fructele crocante sunt benefice și pentru dantură”, spune Șerban Damian.

Nutriționistul mai spune că a mânca un fruct întreg funcționează precum un periaj al dinților. În cazul copiilor, consumul de fructe întregi întărește musculatura și masticatorii.

Antreprenoarea din România care a pus bazele unei afaceri cu sucuri 100% naturale

Amra e originară din Bosnia, dar stă în România de 10 ani. A pus bazele unei afaceri cu sucuri 100% naturale.

Ideea i-a venit după un retreat în Turcia, unde a făcut o cură de detoxifiere.

„E un produs perisabil, natural, cu o audiență foarte mică, dar dedicată. Fructele și legumele sunt tăiate cu un cuțit, adică așa cum ai face tu acasă. După aceea, fructele sunt stoarse într-o pungă, între 2 placi de metal. Apoi, din fruct iese apa”, explică Amra Makarevic.

Micul dejun al unui vegetarian

Alexandra Popescu sau Dilly Chilly, cum o știi de pe Instagram, e actriță și model. A adoptat alimentația vegetariană cu ceva ani în urmă. Își ia energia necesară din fructe crude sau din sucuri naturale.

„Sunt dimineți în care consum doar fructe, dimineți în care mănânc doar cereale cu lapte de cocos și mai adaug și o banană și adaug tot felul de semințe. Îmi place să fac tot felul de mixuri. Dar dacă aleg sucurile, nu mănânc cerealele. Sau fac smoothie-uri”, spune Alexandra Popescu.