• O noua variantă a coronavirusului ar putea fi prezentă în Statele Unite
  • Grupul de lucru de la Casa Albă a emis deja o avertizare în acest sens
  • Noua tulpină ar putea fi cu 50% mai contagioasă

Grupul de lucru de la Casa Albă a avertizat că este posibilă prezența unei „variante americane” de Covid-19, care s-a dezvoltat în SUA și care se răpândește rapid, potrivit unui document obținut de NBC News.

Noua tulpină se răpândește în comunitățile locale și ar putea fi cu 50% mai contagioasă, conform raportului emis de autorități pe 3 ianuarie.

Specialiștii medicali americani nu au oferit deocamdată un punct de vedere în acest sens.

Recomandări

SCUMPUL MAMII
MACRON LUPTĂ CU FAKE-NEWS PE UCRAINA
„RĂSĂ” AȘA
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
BIDEN FAC ECHIPĂ CU OBAMA ȘI CLINTON

Oficialii din grupul de lucru de la Casa Albă spun că explozia de cazuri din ultimele săptămâni este de aproape de două ori mai mare decât rata de infectare din vară. Joi, Statele Unite au raportat cel mai negru bilanț de până acum, peste 4000 de deceza cauzate de Covid-19.

„Accelerarea acestor cazuri sugerează că avem o nouă variantă de Covid-19 în Statele Unite, care s-a dezvoltat aici. În plus față de varianta din Marea Britanie, aceasta se transmite deja în comunități și poate fi cu 50% mai contagioasă. Fără implementarea purtării măștii și a distanțării sociale stricte, epidemiile s-ar putea agrava si ar putea deveni predominante”, se mai arată în raport.

SUA a identificat cel puțin 52 de cazuri de Covid-19 cu mutația britanică, cunoscută sub numele de B.1.1.7.