• Oamenii din întreaga lume sunt încurajați să doneze bani, într-o acțiune condusă de Organizația Mondială a Sănătății
  • OMS estimează că 7 dolari ar acoperi costurile de cumpărare și livrare a unei doze de vaccin pentru o persoană dintr-o țară cu venituri mici
  • „Cea mai bună cale de a ieși din această pandemie este de a avea vaccinuri pentru toată lumea”, a spus directorul general al OMS

Oamenii din întreaga lume sunt încurajați să doneze bani, într-o acțiune condusă de Organizația Mondială a Sănătății, pentru a strânge fonduri suplimentare. Donațiile vor finanța programul internațional COVAX COVID-19 de partajare a vaccinurilor, informează Reuters.

Lansând miercuri campania „Go Give One”, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că va permite celor care doresc „să-și joace rolul în vaccinarea lumii cu o donație simplă” și astfel să să pună umărul la estomparea pandemiei.

OMS estimează că 7 dolari ar acoperi costurile de cumpărare și livrare a unei doze de vaccin pentru o persoană dintr-o țară cu venituri mici. Campania va căuta, de asemenea, fonduri de la companii ale căror angajați și clienți pot să contribuie.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„Cea mai bună cale de a ieși din această pandemie este de a avea vaccinuri pentru toată lumea, începând cu lucrătorii din domeniul sănătății și până la cei mai vulnerabili oameni din lume”, a spus Ghebreyesus într-un comunicat.

Campania este susținută de organizații de caritate și companii globale, cu o platformă de donații online la: www.gogiveone.org. Aceasta își propune să asigure 2 miliarde de doze de vaccin COVID-19 pentru țările cu venituri mai mici până la sfârșitul anului 2021.