Delta Plus, o mutație a variantei Delta (B.1.617.2), nu a fost clasificată, momentan, ca fiind „îngrijorătoare”.

Cel puțin șapte cazuri de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2 Delta Plus au fost găsite în trei regiuni din India. Au fost trimise mai multe probe pentru secvențierea genomului pentru a afla dacă noua variantă este dominantă sau nu, scrie Indianexpress.com.

În regiunea indiană Ratnagiri, chirurgul Sanghamitra Gawde, a declarat că au fost izolate, urgent, mai multe zone, inclusiv sate întregi. În două cazuri, persoanele infectate nu au prezentat simptomele specifice bolii.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Satele în care am găsit varianta Delta Plus au și oameni care călătoresc frecvent în străinătate, însă nu este cazul aici”, a mai continuat chirurgul.

Atât Abhijeet Bangar, comisarul municipal din orașul Navi Mumbai, cât și dr. Dayanand Suryavanshi, ofițer de sănătate din districtul Palghar, au declarat că nu au primit încă nicio comunicare oficială.

„Luăm măsuri de izolare ca până acum”, a spus dr. Suryavanshi.

În aprilie, guvernul statului indian Maharashtra a semnat un Memorandum de înțelegere cu Institutul de Genomică și Biologie Integrativă (IGIB) al Consiliului de Cercetare Științifică și Industrială (CSIR) pentru a secvenția 100 de probe pozitive de coronavirus în fiecare lună din fiecare district.

Dr. Pradeep Vyas, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că orașul Ratnagiri se află deja la nivelul 4 de restricții.

„În prezent, varianta Delta Plus este limitată”, a spus dr. Rajesh Pandey, om de știință în cadrul IGIB-CSIR.

„Prin urmare, modul în care ne comportăm în următoarele săptămâni este important, chiar și după vaccinare. În plus, relaxarea restricțiilor se va face treptat și va fi strict monitorizată”, a precizat acesta.