• Experții au împărtășit „regula de bază” pe care toată lumea ar trebui să o urmeze pentru o noapte de somn mai igienică.
  • Dacă aveți o pereche preferată de pijamale pe care o purtați la culcare în majoritatea nopților, este posibil să nu le schimbați atât de des pe cât ar trebui.
  • Pijamalele sunt singurele haine intime pe care le purtăm în mod regulat, multe persoane purtându-le ca unic strat și fără lenjerie de corp dedesubt.

Nimic nu este mai bun decât să te bagi în pat cu cearceafuri proaspete, dar ar putea fi mai puțin igienic decât crezi dacă porți pijamaua zile întregi. Experții au împărtășit regula de bază” pe care toată lumea ar trebui să o urmeze pentru o noapte de somn mai igienică.

Pijamalele tale pot părea curate după ce le-ai purtat la culcare o dată sau de două ori, dar dacă neglijezi să le pui la spălat suficient de des ar putea fi mai rău decât crezi. În timp ce costul spălării rufelor i-a făcut pe mulți oameni să reducă frecvența cu care spală lenjeria de pat și alte articole de îmbrăcăminte, experții în materie de îmbrăcăminte de relaxare i-au îndemnat pe britanici să își reconsidere obiceiurile de noapte. Aceștia au explicat că „apropierea” țesăturilor de piele înseamnă că, probabil, trebuie să le curățați mai mult decât o faceți deja.

Dezbaterea cu privire la cât de des ar trebui să vă schimbați așternuturile este o controversă de lungă durată pentru mulți oameni, în ciuda faptului că mulți profesioniști sunt de acord că ar trebui să se facă săptămânal.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA

Dar când vine vorba de pijamale, poate vă întrebați cât de des trebuie spălate pentru a le menține curate. Echipa de la brandul de lux de lenjerie de corp pentru femei, Pretty You London, a explicat că, spre deosebire de lenjeria de corp și șosete, care sunt spălate după fiecare utilizare, poate fi mai greu de determinat când lenjeria de noapte este gata să fie schimbată.

Un purtător de cuvânt al experților în materie de îmbrăcăminte de relaxare a declarat: Pijamalele sunt singurele haine intime pe care le purtăm în mod regulat, multe persoane purtându-le ca unic strat și fără lenjerie de corp dedesubt. Această apropiere de piele și de alte părți ale corpului nostru timp de șase până la opt ore pe noapte, sub lenjeria de pat, le face să fie un teren de reproducere ideal pentru bacterii și alți germeni.”

Cât de des ar trebui să vă spălați pijamaua?

Dacă aveți o pereche preferată de pijamale pe care o purtați la culcare în majoritatea nopților, este posibil să nu le schimbați atât de des pe cât ar trebui. Experții de la Pretty You London au precizat că, deși nu există o regulă unică” care „se potrivește tuturor”, purtarea aceluiași set timp de trei-patru nopți este, în general, o perioadă de timp „acceptabilă” înainte de a fi nevoie să o spălați.

Purtătorul lor de cuvânt a adăugat: Dacă vă puneți pijamaua doar după ce faceți duș sau baie înainte de a merge la culcare, atunci este posibil să o puteți purta timp de cinci până la șapte zile înainte de a fi nevoie să o spălați. Dacă purtați diferite seturi de pijamale în diferite momente ale zilei și doar pentru perioade scurte de timp, atunci trebuie să decideți când ar trebui să le spălați, dar noi vă sfătuim să le spălați o dată pe săptămână, ca regulă generală.”

Deși este posibil să nu folosiți întotdeauna hainele de relaxare pentru a dormi, experții în îmbrăcăminte au menționat că acestea ar trebui tratate în mod similar cu hainele pe care le purtați la culcare. Articolele de îmbrăcăminte purtate în timp ce pur și simplu vă relaxați pot fi purtate adesea pentru perioade mai lungi fără a fi spălate dacă vă schimbați în alte haine înainte de a vă culca pe pernă.

Cu toate acestea, dacă sunteți predispus la transpirație sau aveți pielea sensibilă, experții în materie de îmbrăcăminte de relaxare au recomandat creșterea frecvenței rutinei de spălare a hainelor din dormitor. Ei au spus: „În plus, luați în considerare cât timp aveți contactul pielii cu pijamaua dacă transpirați, deoarece acest lucru va avea un impact asupra frecvenței cu care trebuie să o spălați.”