• Vaccinul de la Pfizer este 91,3% eficient pentru o perioadă de peste 6 luni
  • Serul este 100% eficient împotriva tulpinii din Africa de Sud
  • Pfizer și Moderna au anunțat că vor dezvolta vaccinuri dedicate tulpinilor apărute

Probabil că de multe ori te-ai întrebat cât timp te protejează vaccinul. Primul astfel de studiu vine de la Pfizer și arată că la 6 luni de la vaccinare, eficacitatea serului este de peste 91%. E drept că eficacitatea nu a fost de 95%, așa cum a fost demonstrat în testarea clinică, dar o eficacitate de 91% pe o grupă de 12.000 de oameni este un rezultat excelent.

Foarte important este și faptul că serul a fost eficient în proporție de 100% împotriva tulpinii din Africa de Sud. În urmă cu doar 2 zile și la noi a fost descoperit cel de-al treilea caz de infectare cu această tulpină. Anthony Fauci are încredere că serurile deja aprobate sunt eficiente şi împotriva noilor tulpini.

„Rezultatele testării, aşa cum ai spus, sunt încurajatoare. Bănuiam asta pe parcurs, chiar dacă nu există un vaccin direct îndreptat către o tulpină eşti destul de bine protejat“, spune Anthony Fauci, imunolog.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Pănă acum s-a spus în mai multe rânduri că nu avem niciun motiv să credem că celelalte seruri nu ar fi eficiente, însă nu am avut date concrete. Acestea sunt primele informații clare în ceea ce priveşte eficacitatea serurilor împotriva noilor tulpini.

Totodată, Pfizer și Moderna au anunțat deja că lucrează la variante ale vaccinurilor create pentru aceste tulpini. De îndată ce vor fi gata, ele vor fi mult mai repede puse pe piață și nu o vor lua de la capăt cu procesul de evaluare.