• Anthony Fauci spune că nu trebuie să te îngrijorezi în privința eficienței vaccinurilor anti-Covid în cazul mutațiilor apărute la SARS-CoV-2
  • Problema mai mare ar fi în cazul tratamentelor cu anticorpi monoclonali

Ai auzit că mutațiile apărute la SARS-CoV-2 scad eficiența vaccinurilor existente. Dar Anthony Fauci îți spune că nu trebuie să te îngrijorezi. Serurile sunt făcute în așa fel încât să aibă „rezerve”.

Anthony Fauci, epidemiolog: „Există un așa-numit «efect tampon». Dacă avem un vaccin precum cele de la Moderna și Pfizer, care pot să suprime virusul când sunt diluate la o concentrație de 1/1000, iar mutația duce asta la 1/800, suntem tot peste pragul de eficiență. Deci există un spațiu de manevră. Chiar dacă este o diminuare, vaccinul tot este eficient“.

Problema mai mare, îți spune doctorul Fauci, este în cazul tratamentelor cu anticorpi monoclonali. Adică ce a primit Donald Trump imediat cum a fost internat în octombrie, după ce a făcut COVID-19.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Anthony Fauci, epidemiolog: „Deoarece anticorpii monoclonali se leagă de o anumită parte a virusului, dacă apare o mutație acolo, sunt șanse mult mai mari să fie ruinată eficiența anticorpilor monoclonali. Vedem că în cazul mutațiilor îngrijorătoare din Africa de Sud, dar și din Brazilia, care sunt similare cu cele din Africa de Sud, este deja vizibil un efect asupra anticorpilor monoclonali.“