• Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, a oferit noi detalii despre efectele vaccinului.
  • Beatrice Mahler a explicat că informațiile de până acum arată că imunitatea este asigurată până la opt luni.
  • Mahler: „Puțin probabil ca persoanele imunizate să repete vaccinarea anul acesta”.

Beatrice Mahler, managerul Insitutului „Marius Nasta” din București, a afirmat că este puțin probabil ca persoanele vaccinate anti-Covid să repete vaccinarea în acest an.

Există pericolul ca cei care au trecut prin boală sau au făcut vaccinul anti-Covid să se infecteze, pentru că vorbim de tulpini care își modifică structura, tulpini noi de virus care amenință ca fiind o nouă provocare pentru următoarea perioadă. Dacă vorbim însă de tulpina care a circulat până acum, riscul de infectare e mult scăzut și puțin probabil să existe acest risc, pentru că organismul are imunitate. Dar este puțin probabil să repetăm vaccinul în acest an”, a spus Mahler, la Digi24.

Cercetările vor continua

De asemenea, Beatrice Mahler a explicat că informațiile de până acum arată că imunitatea este asigurată până la opt luni și că cercetările vor continua pentru ca vaccinurile să aibă un răspuns pe termen lung și pentru mai multe tulpini.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„S-a constatat că există o acoperire a imunității cu anticorpi la opt luni. Cercetarea se duce într-o direcție utilă dacă vorbim de imunitate pe termen lung la vaccinuri. Se lucrează la o platformă în care producția de anticorpi să se realizeze contra genomului viral și nu a proteinei de la suprafața virusului, care poate suferi modificări, iar asta va duce la vaccinuri care să acopere imunitar răspunsul pe termen lung și pentru mai multe tulpini”, completat managerul Institutului „Marius Nasta”.