„Cât durează răspunsul imun?” Primele semne de întrebare legate de vaccinul anti-Covid de la Pfizer

  • Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj, spune că important de văzut este cât va dura răspunsul imun al vaccinului produs de Pfizer
  • „Dacă răspunsul durează întrei trei şi sase luni este excelent”
  • Vaccinul trebuie distribuit la -70 de grade

CEO-ul Terapia Cluj ridică un prim semn de întrebare legat de vaccinul anti-covid de la Pfizer, care este eficient în proporţie de 90%. Trebuie aflat cât durează răspunsul imun al vaccinul, spune Dragoş Damian.

„Vaccinul dă un răspuns bun, are efecte secundare neglijabile. Întrebarea este cât durează acest răspuns imun, pentru că poate să dureze puţin sau între trei şi şase luni, cum este cazul vaccinului anti-gripal.

Orice este posibil. Datele clinice se referă la specificitate, la faptul că generează un răspuns imun, dar nu se ştie deocamdată cât durează. Asta trebuie văzut pentru toate vaccinurile. Dacă răspunsul durează între trei şi şase luni este excelent. Aşa virusul va dispărea din circulaţie”, a spus Dragoş Damian pentru Aleph News.

El a mai menţionat că vaccinul trebuie distribuit la -70 de grade Celsius, însă până în momentul în care va ajunge la populaţia generală, condiţiile de depozitarea vor fi mai relaxate.